Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Cornish Rex

Cornish Rex

Cornish rex är en muskulös katt med en slank och långbent form. Den känns tyngre än den ser ut. Katten har ett långt, kilformat huvud med raka linjer och stora, högt sittande öron. Rasens främsta kännetecken är pälsen, som är vågig, kort och silkesmjuk. Pälsen saknar täckhår och ska bilda prydliga "tvättbrädesvågor". Morrhåren är lika lockiga som resten av pälsen. Cornish rex har en karaktäristisk doft, som vissa ägare beskriver som något "ostig". Rasen kan ha alla färger och mönster.

Vad du behöver veta
  • Lekfull och nyfiken katt
  • Vänlig och självständig katt
  • Ganska talför katt
  • Slank och elegant katt
  • Pälsvård en gång i veckan
  • Allergivänlig ras
  • Passar ägare med begränsad utomhusmöjlighet
  • Kan behöva träna på att leva med barn

Personlighet

Cornish rex är en busig katt och har en personlighet som nästan kan beskrivas som evigt ung! Rexar är mycket intelligenta och älskar att leka och lära sig nya tricks. De leker gladeligen apport flera timmar i sträck. De är livliga katter, men har även lugnare stunder då de gärna kurar ihop sig i någons knä. Cornish rex kan snabbt bli kalla och letar alltid efter den varmaste platsen att sova på.

Ursprung

Ursprungsland: England (grevskapet Cornwall)

Cornish rex kommer från en naturlig mutation som upptäcktes hos en kattunge född på en farm i engelska Cornwall 1950. Kattungen hade vågig päls och parades med sin mamma, vilket resulterade i att två av deras avkommor föddes med den vågiga päls som nu förknippas med rasen. Den vågiga pälsen hos raserna devon rex och cornish rex beror på olika mutationer. Om man korsar devon rex med cornish rex får man kullar med rakhåriga kattungar!

Hitta en katt

Två katter som sitter i soffan
Hitta en katt
Är detta den rätta kattrasen för dig?
Alla katter har sin egen unika personlighet! Ta vårt test och ta reda på vilka kattraser som bäst matchar dina preferenser och livsstil.
Två katter som ligger på soffan
Hitta en katt
Funderar du på att skaffa en katt?
Vilken kattras skulle du vilja ha? Klarar du utmaningarna med en energifylld kattunge, eller skulle en lugnare seniorkatt passa din livsstil bättre?
Katt liggande på den röda kudden
Hitta en katt
Vilken är den rätta katten för dig?
Din framtida katt kommer att vara en stor del av ditt liv för en lång tid framöver, så det är viktigt att du läser på innan du förälskar dig i den första katt du ser.
Katt som ligger i kvinnans armar
Hitta en katt
Ta hem din katt
Medan du väntar på den stora dagen kan du behöva distrahera dig själv, så som tur är finns det några saker du behöver ordna med innan du välkomnar din nya familjemedlem.
Katt tittar på ägaren
Fördelar med att ha en katt
Det är otroligt fint att adoptera en katt från ett djurhem. Det innebär ofta att du erbjuder katten en andra chans i livet. Det finns många katter som väntar på en kärleksfull familj och deras föreviga hem, men vad kan du förvänta dig av processen?
Ingefära kattunge sitter på kvinnans axel
Råd om kattungar
Allt du behöver veta
Att skaffa en ny kattunge är otroligt spännande för hela familjen, men det kan vara ganska läskigt för din nya familjemedlem. Ta reda på hur du hanterar allt från beteende till hälsofrågor med våra expertråd för kattungar.
Katt som ligger i sängen
Hitta ditt nya husdjur
Kattens historia
19% av hushållen i Sverige äger en katt, men det finns fortfarande så mycket som vi inte vet om dem. Från det ovanliga sättet de går, till hur stor den största katten är- vi slår vad om att du inte har hört några av dessa roliga fakta om katter!