Lekstund med din hund | Min hund | PURINA® Friskies®

Lekstund med din hund

Lekstund med din hund

Hundar är lekfulla djur som gärna leker med hela familjen. Det är under lek som du och din hund knyter an till varandra och ett livslångt, kärleksfullt förtroende med ömsesidig respekt skapas.

Hundar är lekfulla djur som gärna leker med hela familjen. Det är under lek som du och din hund knyter an till varandra och ett livslångt, kärleksfullt förtroende med ömsesidig respekt skapas.

Regelbunden lek med din hund bidrar till att hela familjer håller sig i trim och mår bra förutom att det är en viktig del av hundens grundläggande lärande. Framför allt ska alla ha roligt! Använd fantasin och variera lekarna så att vardagsträningen blir en rolig aktivitet för hela familjen.

Lekstund med din hund
Tennis ball

Fånga bollen

Genom att leka fånga bollen övar hunden upp sin syn- och kroppskoordination. Börja med att försiktigt kasta bollen till din hund. Se till att bollen är fullt synlig för hunden.

När hunden lärt sig hoppa och fånga bollen kan du börja med längre kast för att uppmuntra den att springa, hoppa och fånga bollen. Glöm inte bort att uppmuntra hunden att återlämna bollen till dig, annars kan det bli en väldigt kort lekstund.

Diving ball

Hunddykning

De flesta hundar älskar vatten när de har fått vänja sig vid det, vilket gör hunddykning till en riktigt rolig upplevelse! Ställ er längs stranden eller poolkanten och kasta en boll i vattnet. Uppmuntra din hund att hoppa i efter bollen och ge en belöning när den återlämnar bollen. Hela familjen kan vara med och bada!

Obs! Kontrollera alltid att vattnet är badsäkert innan ni börjar vattenträna så att hunden inte skadar sig när den hoppar i. Allvarliga skador kan uppstå om hunden hoppar i och det finns hinder på botten, exempelvis en cykel eller kundvagn, som inte syns från ytan. Hundutställningarna arrangerar ofta hunddykningsaktiviteter i specialdesignade pooler – både i tävlingssammanhang eller bara för nöjes skull.

Fetch ball

Apport

Detta är väldigt bra träning för din hund och rolig motion för hela familjen. Bollspel uppskattas av både barn och hundar! Leken kan dock lätt utvecklas till en jakt efter hunden så några övningar kan behövas.

Börja med att visa bollen för hunden och säg "apport". Belöna hunden när den nosar på bollen eller tar den i munnen. När din lurviga vän förstått hur man nosar på begäran kan ni gradvis börja släppa bollen längre och längre bort innan ni låter hunden apportera och återlämna den till er.

Find the Treat

Hitta godiset

Leken är en variant av kurragömma där du gömmer hundens favoritgodis. Visa hunden att du har godbiten och kommendera den att stanna innan du gömmer godiset. När du kommer tillbaka till hunden kommenderar du den att söka efter godbiten.

När hunden fått öva några gånger kan leken försvåras genom att du låtsas gömma godbiten på olika platser. Din hund kommer att älska utmaningen!

Flying Disc

Kasta frisbee

Kasta frisbee är en underhållande aktivitet både för din hund och för åskådare. Det påminner om apport men är en mer aktiv lek som lär din hund att springa, hoppa och fånga...

Hundar älskar att jaga efter en frisbee! Tänk dock på att lägga samma tid på att uppmuntra hunden att återlämna frisbeen till dig som på att skratta åt de akrobatiska förmågorna.

Hide and Seek

Kurragömma

Leken hjälper hunden att utveckla sina naturliga färdigheter samtidigt som det är något hela familjen kan delta i. Välj en familjmedlem som ska gömmas sig med hundens favoritleksak och se till att hunden är medveten om vem som har den innan ni gömmer er. Glöm inte att belöna hunden med godis när den har hittat dig och leksaken!

Börja enkelt och visa hunden var ni gömmer er för att sedan gradvis göra det svårare för hunden att hitta er. På så sätt tröttnar inte hunden lika snabbt – och leken blir mer spännande för er.

Football

Fotboll

Hundar älskar bollsporter och fotboll är en perfekt aktivitet som hjälper hunden att träna upp både muskler och balanssinne. Dribbla bollen mellan fötterna och försök att ta dig förbi hunden men ta det försiktigt så att du inte råkar sparka din hund! Ta pauser där du passar bollen till hunden för att sedan försöka ta tillbaks den igen. Du kommer att bli förvånad över hur snabbt din hund förvandlas till en riktig proffsspelare!

Game Trail

Söka

Spårning är en rolig och något mer avancerad lek som hjälper din hund att utveckla sin naturliga vittringsförmåga.

Håll hunden i ett långt koppel och kommendera den att stanna medan barnet backar bort från den med godis eller en leksak i handen.

Be barnet att dra fötterna längs marken så att det blir lättare för hunden följa spåret. När barnet har gömt godiset ska det gå tillbaka samma väg och kommendera hunden att söka efter det. Hunden kommer att klara av längre och längre sträckor ju mer övning den får.

Treasure Hunt

Skattjakt

När din hund har lärt sig att söka kan ni prova på att leka skattjakt. Skattjakt går ut på att ni under hundpromenaden lämnar en leksak efter er längs vägen. Se till att hunden inte märker detta.

Stanna upp efter en liten stund och uppmuntra hunden att följa spåren bakåt och söka efter leksaken. Det kan vara bra att hålla hunden kopplad i början för att hålla den fokuserad på att söka efter leksaken. Så fort hunden blivit mer van vid leken kan ni sakta utöka avståndet till leksaken innan hunden får börja leta.