Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Daniel

Regional Leader Purina Institute and Veterinarian @Purina

Daniel
Ingredienser

Ingredienser

Läs mer >

Ja, hund- och kattfoder kan produceras med eller utan spannmål. När de produceras utan spannmål måste alternativa kolhydratkällor tillsättas för en komplett och balanserad kost. Då vi människor föredrar olika näringskällor erbjuder Purina ett brett utbud av produkter, inklusive spannmålsfria foder, så att alla hund- och kattägare kan välja ett foder som passar våra fyrbenta vänner.

 

Både hundar och katter har nytta av att äta spannmål. Spannmål som majs, vete och korn är utmärkta källor till essentiella och välgörande näringsämnen. De är ett av de bästa sätten att erbjuda antioxidanter, energirika kolhydrater och fibrer som främjar matsmältningen. Du kan läsa mer om fördelarna med spannmål här.

Vi inser dock att du som konsument vill ha valmöjligheter när det gäller hund- och kattfoder, vilket är anledningen till att vi utvecklar recept både med och utan spannmål. Vissa hund- och kattägare kan föredra spannmålsfritt foder.  Till er erbjuder vi recept med alternativa kolhydratkällor, bland annat cassavamjöl och ärtstärkelse. Vi har ett varumärke vars spannmålsfria recept ingår som en del av deras produktlinje. Det är PURINA BEYOND.  Våra spannmålsfria recept erbjuder en komplett och balanserad näring och fortsätter vara de högkvalitativa produkter som du som hund- och kattägare känner till och förväntar dig av Purina.

Ett spannmålsfritt recept innebär inte att produkten är ”kolhydratfri”, som vissa ägare tror. Spannmål ersätts ofta med en alternativ kolhydratkälla som ett nödvändigt komplement för en välbalanserad kost. Om en produkt har ett spannmålsfritt recept, innebär det inte nödvändigtvis att fodret har ett högre innehåll av animaliska proteiner