Ta hand om din äldre katt

Ta hand om din äldre katt

Ta hand om din äldre katt

Ta hand om din äldre katt

Ta hand om din äldre katt

Ta hand om din äldre katt
07/31/2018

Ta hand om din äldre katt

Även om katter anses vara äldre från 7 års ålder, finns det ingen anledning till varför de inte skulle njuta av en hög livskvalitet under många år efter det. Faktum är att den genomsnittliga livslängden för katter nu är 14 år, vilket innebär att många katter räknas som äldre under mer än hälften av sina liv.

Den här artikeln undersöker ålderseffekter hos katter – och några viktiga sätt på vilka du kan hjälpa din äldre katt att hålla sig i bra form så länge som möjligt.

Hur gammal är din katt i människoår?

Hur gammal är din katt i människoår?


Kattålder      

Mänsklig motsvarighet

7

44

8

48

9

52

10

56

11

60

12

64

13

68

14

72

15

76

16

80

17

84

18

88

19

92

20

96

21

100

Ålderseffekter hos katter


När katten blir äldre kommer du att börja märka några av ålderstecknen nedan. Precis som hos människor blir dessa tecken mer tydliga allt eftersom åren går.

  •  Lägre aktivitetsnivåer
  •  Mindre intresse av att vara utomhus
  •  Längre sömnperioder
  •  Svagare immunfunktion
  •  Minskad eller kräsen aptit
  •  Mindre lekfullhet
  •  Mera jamande
  •  Mindre pälsvård
Ålderseffekter hos katter

Att hålla sin äldre katt frisk


När katterna naturligt blir mindre aktiva med åldern blir det viktigare för ägarna att hjälpa dem hålla sig aktiva i kropp och sinne.

Regelbunden lek är ett av de bästa sätten att uppnå detta. Genom att använda leksaker som en kattmyntamus eller ett metspö kan du hålla kattens muskler, leder och reflexer tränade. Du hjälper också till att hålla kattens hjärna stimulerad och alert.

Foderleksaker är ett annat sätt att motionera både kropp och sinne. Eftersom de får katten att arbeta hårdare för godsakerna kan de också bidra till att bevara en hälsosam vikt eftersom kattens aktivitetsnivåer går ned med åldern.


Hur kan näring hjälpa?


När kattens kropp och livsstil börjar ändras med åldern, ändras även näringsbehoven. Ett särskilt sammansatt foder som PURINA® PRO PLAN® STERILISED SENIOR 7+ kan hjälpa till att hantera åldrandets utmaningar och hålla äldre katter i toppform.

Fodret innehåller LONGEVIS, en unik näringsblandning som har visat sig förlänga ett hälsosamt liv för katter över 7 år med ett år i genomsnitt. Blandningen innehåller höga nivåer av vitaminer för att stödja det naturliga skyddssystemet, njur- och matsmältningsystemet – samt balanserade mineraler för ett hälsosamt urinvägssystem.

PURINA® PRO PLAN® har ett foder berikat med näringsblandningen LONGEVIS. Läs mer om det nedan: • PURINA® PRO PLAN® STERILISED SENIOR 7+

Dela med människor du känner

ShareEmailLinkedInFB