Your Pet, Our Passion.
damen ger sin katt ett skott på näsan

Avlägsna konstgjorda färgämnen i våra produkter

Vi är fast beslutna att ta bort konstgjorda färger från vårt produktsortiment.

Vårt mål

Vi har uppnått vårt mål i god tid. Alla konstgjorda färgämnen har blivit borttagna från våra foder och snacks.

Våra framsteg hittills

Vi har uppnått vårt mål i god tid. Alla konstgjorda färgämnen har blivit borttagna från våra foder och snacks.

På Purina väljer vi inte bara noggrant våra ingredienser, vi vill också vara öppna och transparanta om dem. De sista volymerna av konstgjorda färgämnen togs bort från vår ryska Vorsino-fabrik i juni 2019. Vi kan också rapportera att Purina inte köpt några konstgjorda färgämnen under 2020. Även om vi nått våra mål i god tid, tar vi också steg framåt för att recudera vår samlade användning av färgämnen.

Vår ståndpunkt: konstgjorda färgämnen I hund- och kattfoder

Vi vet att de flesta ägare vill att fodret de väljer ska se aptitligt ut. Under produktionsprocessen kan hund- och kattfoder tappa färg och konstgjorda färgämnen tillsätts därför för att bevara ett mer önskvärt och konsekvent utseende. Icke konstgjorda färgämnen är ämnen som förekommer i naturen. När de hämtas från naturen är de "naturliga" och när de behandlas anses de inte konstgjorda.

Vi inser dock att på samma sätt som människor inte vill ha konstgjorda färgämnen i maten de äter, så vill de inte heller ha det i fodret som deras hundar och katter äter.


I dag tillsätter vi inte konstgjorda färgämnen i många av våra produkter, bland annat våra Super premium Dry-produkter Purina ProPlan , samt våra våtfoder för katter, som Latz och Gourmet. Dessa produkter utgjorde mer än hälften av vår försäljning 2014.

Det tar tid att anpassa produktrecepten, men vi har tagit stora kliv på vår resa. Vi har redan slutfört bedömningen av våra Premium Dry-produkter för att ta fram en plan att avlägsna eventuella tillsatta konstgjorda färgämnen i Purinas torrfoder.

Tillsammans med Nestlé strävar vi efter att göra skillnad

På samma sätt som vi strävar efter att förbättra livet för hundar och katter och deras ägare, engagerar sig vårt moderbolag Nestlé i att förbättra livskvaliteten och bidra till en hälsosammare framtid för individer och familjer, våra åtaganden och vår planet.

Läs mer om Nestlé i samhället