Your Pet, Our Passion.
Tatuerad man kramar hund utanför

Hjälpa hemlösa djur

På Purina tror vi att varje husdjur förtjänar ett kärleksfullt hem, och det är därför vi samarbetar med ett antal adoptionsprogram för husdjur via djurhem.

Vårt mål

Innan 2023 ska våra tio största marknader i Europa stödja adoptionsprogram och organisationer för att hjälpa till att öka antalet adopterade hundar och katter.

Våra framsteg hittills

Under 2020: 15 länder hade etablerade partnerskap för att hjälpa hemlösa djur tillsammans med 28 djurhem över våra totala marknader. Under 2019: 13 länder hade etablerade partnerskap för att hjälpa hemlösa djur tillsammans med 22 djurhem över våra totala marknader.

Totalt har 28 land, inklusive Frankrike, Italien, Polen, Spanien, UK, Ryssland och många andra etablerat partnerskap för djurhem med omkring 50 olika organisationer. Samtliga organisationer är dedikerade till att hjälpa så många husdjur som möjligt att hitta nya för evigt hem. Genom att samarbeta kan vi främja hälsa, säkerhet och välmående för ännu fler husdjur. 98.731 husdjur hittade nya hem med hjälp av våra partnerorganisationer under 2019-2020.

I tillägg till detta, donerade vi under utbrottet av COVID-19 över 3 miljoner måltider till partners och husdjursorganisationer i över 15 länder över Europa, Mellanöstern och Nordafrika.

Vår ståndpunkt: Purina, partnerskap och samarbeten

På Purina älskar vi husdjur och tror passionerat på fördelarna som husdjursägande ger till både individer och samhället som helhet. Medan vi djurälskare inte kan vara utan våra husdjur, och majoriteten av husdjur över världen är älskade och visas omtanke, men på grund av ekonomiska och sociala faktorer är tusentals hundar, katter och andra djur övergivna och lämnade till sitt eget öde, och antalet ökar.

Vi ser att vi är en unik position, och medan vi redan vi är involverade i ett flertal program som främjar adoption av husdjur genom samarbete och partnerskap, så vill vi använda vår erfarenhet och partnerskap i fler länder för att hjälpa fler husdjur att hitta kärleksfulla hem.


Över Europa, stöttar vi program som hjälper att öka antal adoptioner av husdjur. Vi erbjuder mat till adoptionscenter och stöttar många events med syfte att säkra medvetenheten om fördelarna med adoption samt utbildningskampanjer om fördelarna och ansvaret vid adoption av husdjur. Matdonationer är en viktigt del av vårt arbete och det blev än mer kritiskt under pandemin när finansieringen till djurhemmen blev påverkad. Under 2020, när våra partners var som allra mest i behov av hjälp, donaderade vi över miljoner måltider till våra partners och andra i behov av hjälp.

Vi stöder program för adoption av hundar och katter genom hela Europa för att bidra till fler adoptioner. Vi levererar mat till adoptionscenter och stöder många adoptionsevenemang och utbildningskampanjer som ökar medvetenheten om fördelarna med att adoptera en hund eller katt.

 

Vi vet att bandet mellan människa och hund eller katt har många fördelar och letar därför efter konkreta lösningar för att skapa rikare liv för hundar, katter och människorna som älskar dem.

Befintliga program

För Purina är partnerskap en viktig del av vårt åtagande att hjälpa hundar och katter. Vi kan se den enorma skillnaden vi redan gör genom våra befintliga partnerskap med välgörenhetsorganisationer och andra organisationer i Europa.

Tillsammans med Nestlé strävar vi efter att göra skillnad

På samma sätt som vi strävar efter att förbättra livet för hundar och katter och deras ägare, engagerar sig vårt moderbolag Nestlé i att förbättra livskvaliteten och bidra till en hälsosammare framtid för individer och familjer, våra åtaganden och vår planet.

Läs mer om Nestlé i samhället