Your Pet, Our Passion.
Amalia

Technical Communication Manager and Veterinarian @Purina

Amalia
Ingredienser

Ingredienser

Läs mer >

Hundar klassificeras som allätare. Detta innebär att hundar kan få i sig alla näringsämnen de behöver från antingen animaliska ingredienser eller växtingredienser. Katter klassificeras som naturliga köttätare. Detta innebär att katter måste ha animaliskt protein i sin kost, men inte enbart. Både hundar och katter kan äta, njuta och dra fördel av att konsumera spannmål. Spannmål som majs, vete och korn är en utmärkt källa till essentiella och välgörande näringsämnen. De är ett av de bästa sätten att ge våra hundar och katter långvarig energi och fibrer, som hjälper matsmältningshälsan.

 

Vi gillar att se våra hundar och katter friska, glada och fulla av energi. Spannmål innehåller normalt 75–85% kolhydrater och mindre än 2% socker. Dessutom bryts dessa kolhydrater ner mycket långsammare än socker, vilket ger ett jämnare, längre tillskott av energi jämfört med det korta, explosiva utbrott av energi som socker ger. Spannmål innehåller även fibrer, som bidrar till en bra mag- och tarmhälsa och regelbundna tarmtömningar. Dessutom innehåller de essentiella fettsyror, B-vitamin, antioxidanter, protein och spårämnen som bland annat främjar en god syn och ett starkt naturligt försvar.

Tamhundar och tamkatter är också vana vid att utvinna energi från kolhydrater som näringskälla. Det är faktiskt så att tamhundars utveckling skiljer sig från vargarnas i så hög grad att de har olika gener som hjälper dem att bryta ner kolhydrater. Denna utveckling anses ha startat då nybyggare slog sig ner och började odla sin mark, dvs. för cirka 10 000 år sedan, vilket utgjorde det slutliga steget i den 30 000 år långa domesticeringsprocessen. Intressant – och tvärtemot vad många tror – är det är väldigt få hundar och katter som lider av spannmåls-/glutenallergi.

Så låt din hund eller katt njuta av spannmål och skörda alla dess fördelar!