Liten hundras på soffa

Liten hundras på soffa

Liten hundras på soffa
Skaffa en mindre hund

Rädda en småhundras

Hur du räddar och ger nytt hem åt en mindre hund
Om du skulle vilja få in en små hund i ditt liv, så har du kanske tagit för givet att du börjar med en hundvalp. Men har du någonsin funderat på att ge ett nytt hem åt en vuxen liten hund från ett välberyktat hundhem eller en organisation för herrelösa hundar? Det finns tusentals underbara små hundar som vill ha ett hem för alltid, och din perfekta småhund kanske är en av dem.
Liten hundras på soffa

Ute efter kärlek

Många små hundar hamnar på hundhem för att något ändras i det första hemmet – skilsmässa, en nyfödd bebis, att ägaren dör eller en flytt är sådant som kan göra det omöjligt att äga en hund, ens en liten. Välberyktade hundhem brukar ha ett stort antal hundar, även populära små hundraser från valpstadiet till medelåldern.

Blir beteendet ett problem?

Alla små hundar som söker nytt hem har inte beteendeproblem – de flesta av dem är vänliga, sociala hundar som snabbt finner sig till rätta i ett nytt hem. På välberyktade organisationer för herrelösa hundar bedömer man noggrant de hundar man har hand om och rehabiliterar dem, och man är mycket noga med att matcha omplaceringsansökningarna med precis rätt hund.

Image
Image
Små hundar som omplacerats kan snabbt knyta an mycket starkt till sina nya ägare

Fördelar och nackdelar med att ge nytt hem åt en vuxen hund

De huvudsakliga fördelarna med att välkomna en fullvuxen liten hund till ditt hem är att den förmodligen har socialiserats och tränats, och den kommer förmodligen att vara van vid andra djur och acceptera nya ansikten. Hälsa och fysik kommer att ha kontrollerats fullständigt av veterinär, och hunden kommer att ha utvecklat sin personlighet som vuxen småhund. De flesta hundhem och organisationer för herrelösa hundar brukar mikrochipmärka, sterilisera och vaccinera alla hundar innan de omplaceras, och en del erbjuder också en period med gratis djurförsäkring. Baksidan med att ta emot en vuxen liten hund är att den kan ta längre tid på sig att rota sig och anpassa sig till hushållet än en valp skulle göra, och den har kanske redan vad du tycker verkar vara oönskade beteendemönster. Här är nyckeln varsam träning och tålamod. Hundhemmet och din veterinär ger dig de råd som behövs för att lyckas på vägen.

Hitta ditt närmaste hundhem eller organisation

" Det finns omplaceringsorganisationer som specialiserar sig på små hundraser, så om du vet vilken ras du vill ha är det värt att kolla upp dem först. En del organisationer låter dig komma och hälsa på och få kontakt med deras hundar på öppna dagar och kvällar; andra har omfattande uppgifter online om de hundar de har hand om.

Undersök omplaceringsprocessen

De flesta organisationer för herrelösa hundar ber dig att fylla i ett ansökningsformulär så att de kan matcha dig med den småhund som passar dig bäst. Det är mycket viktigt att vara så ärlig som möjligt, eftersom det förmodligen blir ett hembesök efter att du matchats med en potentiell hund och den har reserverats för dig. I vissa fall uppmuntras du att hälsa på och få kontakt med den hund du vill adoptera innan omplaceringsprocessen slutförs. De flesta hundhem och organisationer tar ut en adoptionsavgift; de pengarna hjälper till att ge mat och husrum för alla de hundar de sköter om.

De första veckorna

Även den mest förtröstansfulla småhund behöver lite tid för att finna sig tillrätta. Du behöver ta dig tid till att upprätta rutiner som passar både dig och din nya småhund, och det behövs sannolikt gott om tålamod och förståelse medan ni lär känna varandra. Fördelen är att små hundar som omplacerats snabbt kan skapa en mycket stark anknytning till sina nya ägare, så bered dig på att bli överöst med kärlek och lojalitet!

Purina ONE Small Dog Torrfoder
Rätt mat till små hundar
Din småhund är en egensinnig följeslagare, full av energi, humor och nyfikenhet. Men även om den har en stor personlighet, är den mindre än många andra hundar och det betyder att den har annorlunda behov också.
Upptäck sortimentet