Beteende och träning

Kattbeteende och träning

Så här kan du förstå och påverka kattens beteende

Förstå din katts beteende

Förstå din katts beteende

Träna din katt eller kattunge

Även om dressyr mest associeras med hundar, så kan du även lära din katt några tricks! Din bondkatt kan lära sig att känna igen sitt namn och komma när du ropar på den. För att hjälpa katten att lära sig är det viktigt att du tränar kattungen från tidiga ålder och så snart som möjligt.
Läs mer

Flytta med katten

Katter gillar att dela ditt hem med dig – för dem är det en välbekant och bekväm plats där de kan känna sig säkra, trygga och avslappnade.
Läs mer

Vanliga frågor om katter och vatten

Många ägare har frågor som rör katter och vatten. Katter har rykte om sig att avsky allt som är blött, men somliga kan uppföra sig på ett sätt som föreslår raka motsatsen. När det handlar om vatten delar många katter samma egenskaper, även de finns många personliga skillnader. Vi har besvarat några av era vanligaste frågor om katter och vatten.
Läs mer

Kattvård och kattpsykologi

Katten behöver inte bara rätt mat och motion för sin ålder och kroppsvikt, känslomässig näring och kattvård är också viktigt för att katten ska må bra.
Läs mer

Destruktiva kattbeteendeproblem

Din katt har antagligen många olika knasiga vanor, vilket är en av anledningarna till att den är så rolig att umgås med. Men ibland kan beteendet överraska dig – din katt kanske har klöst eller kloat på saker du inte vill att den ska göra det på, till exempel förstört ett oskyldigt par gardiner. Vi associerar ofta tuggade möbler och allmän oreda med busiga eller oroliga hundar, men ett destruktivt djur med kattbeteendeproblem kan också ställa till en hel del.
Läs mer

Aggressivt beteende hos katter

Även om dina katter för det mesta är kärleksfulla och snälla kan de ibland vara på dåligt humör precis som vi och kattaggression är det andra mest vanliga kattbeteendeproblemet efter sprejning inomhus.
Läs mer

Hjälpa katter att komma över fobier

Kattens överlevnadsinstinkt ser ofta till att hålla den borta från problem, men ibland kan den utvecklas till en mindre rationell fobi. Som tur är finns det sätt att hjälpa din rädda katt och förhindra att onödig rädsla utvecklas.
Läs mer

Förstå kattens kroppsspråk och beteende

Oavsett om du är ny som kattägare eller har en kattvän sedan lång tid tillbaka, kommer det tillfällen när du önskar att du kunde veta vad katten tänker.
Läs mer

Förstå kattmarkering

Katter är fantastiska husdjur och deras beteende får oss för det mesta att skratta och le, men andra gånger kan det verka förvirrande och ibland även lite antisocialt! Katter sprejar till exempel urin, vilket kan vara otrevligt om det sker inomhus. Om det är ett problem är det bästa sättet att tackla problemet att förstå kattens beteende och sedan försöka bemöta problemet.
Läs mer

Fester, katter och fyrverkerier

Alla gillar att fira. Men höga ljud, trängsel och obekanta situationer kan vara oroande för katter som inte är vana vid det, så här är några tips som hjälper dig och katten att också njuta av partysäsongen!
Läs mer

Varför spinner katter?

Att kela med sin katt när den spinner är något alla djurägare tycker om. Det är ett tecken på att den mår bra, är nöjd och känner sig bekväm i ditt knä och njuter av massor av omtanke och uppmärksamhet – eller är det det?
Läs mer

Resa med din katt

De flesta katter är hemkära, så de kan bli stressade av att behöva resa någon annanstans. Vissa resor är oundvikliga, så när du reser med katten är det viktigt att veta hur då kan få din kattkompis att känna sig bekväm.
LÄS MER