Valpen tuggar och biter

Valpen tuggar och biter

Valpen tuggar och biter

Valpen tuggar och biter

Valpen tuggar och biter

Valpen tuggar och biter
07/31/2018

Valpen tuggar och biter

Många valpar gillar att tugga på saker när de växer upp. Det är ett sätt att utforska omgivningen och upptäcka nya saker. Valpar genomgår också en "tandsprickning", så det är naturligt och säkert för valpen att tugga på sina favoritleksaker.

Du kanske tror att du ska stoppa valpen från att tugga direkt. Men när tuggandet är riktat mot säkra leksaker och inte är överdriven kan det vara helt i sin ordning.

Hur är det med problemtuggande?

Hur är det med problemtuggande?


Om valpen alltid tuggar på saker – eller om den tuggar på saker som är farliga eller otillåtna – måste du korrigera beteendet. Överdrivet tuggande kan orsakas av de har långtråkigt eller är stressade, så att rätta till dessa grundläggande orsaker stoppar inte bara tuggandet, utan förbättrar också det allmänna välbefinnandet.

Din veterinär kan hjälpa dig att ta reda på orsaken till överdrivet tuggande. Under tiden följer här några allmänna tips som kan bidra till att göra tuggandet säkert.

  • Uppmuntra valpen att stanna i sin korg när du går hemifrån. Om den är i korgen kan den inte ställa till med så mycket ofog.
  • Ge hunden massor av säkra tuggleksaker så att den inte får långtråkigt. Om du kan rikta tuggandet mot leksakerna fokuserar inte hunden så mycket på otillåtna föremål.
  • När du ser att valpen tuggar på något otillåtet säger du "Nej" för att signalera att det är ett olämpligt beteende. Rikta uppmärksamheten mot en säker tuggleksak den kan tugga på utan att bli tillsagd.
  • Beröm valpen när du ser att den tuggar på en säker och bra leksak.
  • Fundera på att placera valpen i en lekhage när du är hemma, men inte kan ha koll på den hela tiden. Se till att den har några säkra tuggleksaker. På så sätt har den plats att leka, men kan inte tugga på saker den inte får tugga på.

Dela med människor du känner

ShareEmailLinkedInFB