Your Pet, Our Passion.
Balines

Balines

Stilig, smäcker och elegant, balinesen är en medelstor katt med en fin benstruktur och en halvlång, silkeslen päls. Olik de flesta långhåriga katter har balinesen ingen underpäls, i stället har den en tätsittande päls som varken blir voluminös eller fluffig. Därmed löper balines-kattens silkesaktiga päls mindre risk för att bli matt.

Balinesen påminner mycket om en siames med sina tydliga attribut som stora öron, kilformat huvud och en lång, smidig kropp, som är ännu mer framträdande hos den moderna balines-sorten än hos den äldre sorten.

Vad du behöver veta
  • Väldigt aktiv och nyfiken katt
  • Social och osjälvständig katt
  • Mycket talför katt
  • Slank och elegant katt
  • Pälsvård en gång i veckan
  • Allergivänlig ras
  • Passar ägare med begränsad utomhusmöjlighet
  • Kan behöva träna på att leva med barn
En allmänt frisk kattras
En allmänt frisk kattras

Balines-katter kan lida av:
- PRA (progressiv retinal atrofi), som är ett ärftligt fel där delar av ögat tillbakabildas och försvinner, vilket kan orsaka blindhet.

Tillgänglig testning:
- DNA-test för PRA kan fastställa om katten har anlag för att påverkas av detta tillstånd.

Personlighet

Balinesen är en lekfull, nyfiken och smart katt. Den är också krävande och trivs av uppmärksamhet och roliga lekar, och kan bli högljudd och destruktiv om den inte får tillräckligt av den varan.

Balinesen placerar sig bland de krävande raserna på katternas skötselskala. Det är en katt för ägare med specialintresse, snarare än att vara en avslappnad och tyst kompanjon!

Klassning

Historia och ursprung

Utomhus eller inomhus

Motivation och särskilda behov

Näring och utfodring

Pälsvård av en balines

Lämplig för familjeliv

Hitta en katt

Två katter som sitter i soffan
Hitta en katt
Är detta den rätta kattrasen för dig?
Alla katter har sin egen unika personlighet! Ta vårt test och ta reda på vilka kattraser som bäst matchar dina preferenser och livsstil.
Två katter som ligger på soffan
Hitta en katt
Funderar du på att skaffa en katt?
Vilken kattras skulle du vilja ha? Klarar du utmaningarna med en energifylld kattunge, eller skulle en lugnare seniorkatt passa din livsstil bättre?
Katt liggande på den röda kudden
Hitta en katt
Vilken är den rätta katten för dig?
Din framtida katt kommer att vara en stor del av ditt liv för en lång tid framöver, så det är viktigt att du läser på innan du förälskar dig i den första katt du ser.
Katt som ligger i kvinnans armar
Hitta en katt
Ta hem din katt
Medan du väntar på den stora dagen kan du behöva distrahera dig själv, så som tur är finns det några saker du behöver ordna med innan du välkomnar din nya familjemedlem.
Katt tittar på ägaren
Fördelar med att ha en katt
Det är otroligt fint att adoptera en katt från ett djurhem. Det innebär ofta att du erbjuder katten en andra chans i livet. Det finns många katter som väntar på en kärleksfull familj och deras föreviga hem, men vad kan du förvänta dig av processen?
Ingefära kattunge sitter på kvinnans axel
Råd om kattungar
Allt du behöver veta
Att skaffa en ny kattunge är otroligt spännande för hela familjen, men det kan vara ganska läskigt för din nya familjemedlem. Ta reda på hur du hanterar allt från beteende till hälsofrågor med våra expertråd för kattungar.
Katt som ligger i sängen
Hitta ditt nya husdjur
Kattens historia
19% av hushållen i Sverige äger en katt, men det finns fortfarande så mycket som vi inte vet om dem. Från det ovanliga sättet de går, till hur stor den största katten är- vi slår vad om att du inte har hört några av dessa roliga fakta om katter!