Skapa ett hem för katten | Purina
Skapa hemkänsla

Skapa hemkänsla

Har du allt du behöver för att skapa ett Friskies-hem åt din katt?

Följ dessa tre steg nedan för att vara säker på att ni startar på rätt tass därhemma.

Steg 1

Ditt hem är en helt ny miljö och din katt behöver känna sig säker. En säng är viktig, inte bara för sömn utan också för att katten ska kunna dra sig tillbaka och vila. Sängen ska vara varm, torr och bekväm och placerad i en lugn del av hemmet, långt ifrån andra husdjur och barn. Se till att det finns en kattlåda, en matskål och en vattenskål som bara tillhör katten. Visa katten var de står och flytta inte runt dem, så att katten har en referenspunkt.

Steg 2

Skapa en rolig och säker hemmiljö för din katt. Ge din katt tillgång till soffor och armstöd att klättra på, gott om leksaker samt en fönsterutsikt så att den kan bredda sina vyer utan att behöva lämna huset. Köp eller bygg en egen klösbräda med stänger att klättra på, hål att utforska och en plats att vila på. Klösbrädorna ger katten utlopp för sitt behov av att klättra och klösa. De gör att katten inte klöser sönder möbler eller mattor. Fundera ut några leksaker som du och din katt kan leka med tillsammans. Det är under lekstunden som du och din katt lär känna och kan knyta an till varandra. Du hittar tips på roliga lekar som lyser upp tillvaron för dig och din katt i lekavsnittet.Skaffa interaktiva leksaker, t.ex. bollar som katten kan jaga och mjukisdjur du kan hänga på dörrar så att katten är sysselsatt tills du kommer hem.

Steg 3

Håll katten inomhus de första två till tre veckorna så att den kan göra sig hemmastadd. Se till att alla vaccinationer din katt behöver är avklarade innan du släpper ut den och låt sedan din katt få vänja sig vid den stora vida världen i lagom takt. Ett tips är att skaffa en låsbar kattlucka om ni har trädgård eller bor i ett lugnt område. På så sätt kan katten gå ut och in precis som den vill. Se till att katten har en identifikationsbricka med kontaktuppgifter innan du släpper ut den. Vi rekommenderar även att ni skaffar ett halsband med reflexer så att katten syns när det blir mörkt

 • GÖR DET SJÄLV-LEKSAKER

  Förslag på bra lekar som stimulerar din katt

  Ta en titt!

 • Katthälsa och svar på vanliga frågor

  Svar på dina frågor

  Hitta dem här

 • Hälsokontroll

  En snabb guide för att kontrollera kattungens hälsa

  Läs mer