Vad din valp behöver | Artiklar om hundar | PURINA® Friskies®

Vad din valp behöver

Vad din valp behöver

Det är dags att hämta valpen och hela familjen är förväntansfull. Du kan hjälpa valpen att acklimatisera sig genom att få den att känna sig säker, trygg och bekväm i sitt nya hem.

Det är dags att hämta valpen och hela familjen är förväntansfull. Du kan hjälpa valpen att acklimatisera sig genom att få den att känna sig säker, trygg och bekväm i sitt nya hem.

Detta innebär t.ex. att ordna en lugn och trygg matplats, en varm och bekväm sovplats och att se till att det finns gott om leksaker. Tänk på även på att köpa bekväma halsband och koppel som hunden kan växa i.

Tennis ball

Filt

Filtar fyller flera funktioner för hunden. De kan användas som bärbara sängar så att din valp kan ligga bekvämt oavsett var ni befinner er eller fungera som en snuttefilt med välbekanta dofter som hjälper valpen att slappna av på okända platser.

Välj gärna en tjock och slitstark filt i lagom storlek, dvs. inget för stort och otympligt men heller inget litet som valpen snabbt växer ifrån.

Diving ball

Ett bra halsband

Se till att skaffa ett riktigt bekvämt halsband till din valp eftersom det ska bäras under en lång tid. Ett bra halsband ska vara justerbart så att valpen kan växa i det och vara gjort av lättare nylon eller läder. Glöm inte bort att byta halsband när din valp börja växa ur det!.

Mät valpens hals och lägg till fem centimeter så får du storleken på halsbandet. Prova att halsbandet sitter bra. Du ska enkelt kunna stoppa två fingrar mellan halsbandet och valpens hals. Glöm inte att justera halsbandet i takt med att valpen växer.

Fetch ball

Sovplats

Det första ni måste göra när valpen har flyttat in är att hitta en lämplig sovplats. Valpar sover cirka 14 timmar om dygnet och de sover gärna i en mysig liten gömma. Många väljer därför att skaffa koja åt valpen under den första tiden i huset. Kojan blir snabbt en trygg punkt för valpen om ni uppmuntrar den och låter den vänja sig vid att vara där.

Placera kojan i en varm, tyst hörna där det inte drar och lägg in några leksaker som den kan leka med. Ge valpen beröm när den går in i kojan.

Ni kan hjälpa valpen att anpassa sig till sin sovplats genom att ställa in en valpkorg i kojan. En valpkorg är en liten hundkorg där valpen känner sig trygg och säker.

Find the Treat

Rätt mat

Det är väldigt viktigt att valpen äter rätt och ofta, speciellt under första året. Oavsett vilken typ eller hundras ni har skaffat så kan vi erbjuda matprodukter som passar valpens ålder och energiförbrukning. FRISKIES-produkterna innehåller all näring och alla vitaminer som din valp behöver för att växa ordentligt. Gör FRISKIES till en vana och du behöver aldrig mer oroa dig för att hunden inte får allt som den behöver.

Flying Disc

Hundskötsel

Regelbunden skötsel håller din hunds päls frisk och glänsande så du bör vänja valpen vid att bli borstad regelbundet så fort som möjligt. Det finns mängder av bra skötselprodukter att välja på, allt från hundshampoo till speciella pälsborstar.

Vilka produkter hunden behöver varierar beroende på pälstyp. Rådfråga veterinären eller uppfödaren om vilka produkter ni bör införskaffa.

Hide and Seek

Kopplad hund

Hundkoppel finns i en uppsjö av olika material och stilar. En del är långa, andra korta och några är indragbara. Vilket koppel du ska köpa beror på tycke och smak men ha alltid storleken på din hund i åtanke. Vid upplärning av en valp och vid promenader är ett koppel på ca två meter att rekommendera.

Football

Tuggande

Unghundar älskar att tugga på saker och din valp kommer under en period att tugga på allt den kommer åt. Hundar gör detta för att friska tänder ska kunna växa fram men även för att koppla av.

Valpar har en tendens att tugga på olika typer av material vid olika utvecklingsfaser. Håll därför gärna ett öga på vad valpen verkar föredra för tillfället och försök hitta en lämplig leksak.

Bowl

Vattenskål

Måltider är viktiga för en liten valp. Det är viktigt att få skapa bra måltidsrutiner redan från början då valpar förbränner nästan dubbelt så många kalorier som en vuxen hund under sitt första år eftersom de växer så fort.

Se till att ha mat- och vattenskålar av god kvalitet. De ska vara i metall eller keramik och bör rengöras regelbundet. Börja gärna med något mindre skålar och byt till större i takt med att din valp blir större.