Hälsa och Näring

Hälsa och Näring

Så håller du din hund pigg och frisk

Att ta hand om hundar med särskilda behov

Att ta hand om hundar med särskilda behov

Anpassa Kosten Efter Din Hund

Alla hundar är olika så det är bra att känna till att det finns ett brett utbud av specialfoder som uppfyller alla unika krav – från viktkontroll till olika sjukdomstillstånd.
LÄS MER

Hundsport och motion för din hund

Även om du går olika vägar varje dag med din hund, eller om ni båda älskar att gå till parken och leka, kanske du ibland känner att du behöver lite variation i den dagliga rutinen.
Läs mer

Motion för hälsans skull och hundmotion

Motion hjälper din hund att kontrollera sin kroppsvikt och få en hälsosam kropp, bygga energi och bevara ett starkt kardiovaskulärt system och ett naturligt skyddssystem. Och om du följer med får även du njuta av alla dessa hälsofördelar!
LÄS MER

Att ta hand om och klippa din hunds klor

Oavsett om din hund är en energisk valp eller en fullvuxen hund behöver du sällan, om någonsin, klippa dess klor. Men det är fortfarande en bra idé att hålla ett öga på din hunds naglar och veta hur du ska klippa dem vid behov.
Läs mer

Återhämtning efter operation

Om din fyrbenta vän har genomgått en operation kan det vara bra att veta vad du kan förvänta dig efter operationen så att du kan göra det så bekvämt för din hund som möjligt. Din veterinär kommer att ge dig specifika råd i fråga om din hunds behandling och återhämtning för att hjälpa den att bli sig själv igen.
LÄS MER

Om dövhet hos hundar

Hundar kan vara döva från födseln eller utveckla dövhet som ett resultat av skada, sjukdom eller hög ålder. Oavsett orsaken finns det massor du kan göra för att hjälpa.
LÄS MER

Diabetes hos hundar

Diabetes är en komplex sjukdom som normalt utvecklas hos äldre hundar. Precis som hos människor kan diabetes hos hundar orsaka en rad obehagliga symtom. Med noggrann hantering behöver dock inte denna sjukdom påverka hundens livskvalitet.
LÄS MER

Ta hand om din blinda hund

Även om din hund är blind är det inget som kan dämpa dess äventyrliga, levnadsglada natur! Hundar klarar fint av att förlora synen och det krävs bara vissa förändringar i hur man tar hand om dem för att få dem tillbaka på sina tassar igen. Om man bortser från att den har blivit blind bör din hunds liv vara lika bra som förut.
LÄS MER