Your Pet, Our Passion.
Våra tidigare Purina i samhället-åtaganden

Våra tidigare Purina i samhället-åtaganden

Vi lanserade våra tio Purina i samhället-åtaganden 2016 och har sedan dess arbetat mot att uppnå våra mål. Här kan du läsa mer om våra resultat och vår senaste status.

Vårt resultat

Ta en titt på våra tidigare tio Purina i samhället-åtaganden och se hur vi lyckades jämfört med våra mål.

01 Hund- och kattmat infographic
Hundar och katter
Vårt mål:
Mellan 2021 och 2022 ska vi lansera tio nya produkter som fokuserar på att förbättra hundars och katters hälsa och välbefinnande.

Vår insats: Vi uppnådde vårt mål och lanserade tolv nya produkter, inklusive Purina® PRO PLAN® Veterinarian Diets Cardiocare för hundar som hjälper till att stödja hjärtfunktionen.
02 Hundfoderingredienser infographic
Hundar och katter
Vårt mål:
Att ge kunder lättillgänglig, korrekt och transparent information om våra hund- och kattfoder.

Vår insats: Vi uppfyllde detta åtagande 2020. Du hittar mer information om hur vi gjorde detta i PinS-rapporten.
03 matskål infographic
Vårt mål:
Innan 2020 ska vi helt avlägsna konstgjorda färgämnen i våra huvudmåltidsprodukter. Innan 2023 ska vi helt avlägsna konstgjorda färgämnen i godbitar.

Vår insats: Vi uppnådde vårt mål tre år tidigare än beräknat och redan 2020 hade vi eliminerat konstgjorda färgämnen från alla våra måltider och godbitar. Ta reda på mer i Purina i samhället-rapporten.
04 hund på våg infographic
Vårt mål:
Innan 2023 ska våra tio största marknader i Europa stödja förebyggande partnerskap och program för att hjälpa till att minska risken för fetma hos hundar och katter.

Aktuell status: Vi arbetar vidare med veterinärer och beteendevetare för att identifiera de underliggande orsakerna till fetma hos hundar och katter samt för att upptäcka nya sätt att stödja ägare i hanteringen av detta problem. Läs mer om våra initiativ i vår Purina i samhället-rapport.
05 hand och hjärta infographic
Vårt mål:
Innan 2023 ska våra tio största marknader i Europa stödja adoptionsprogram och organisationer för att hjälpa till att öka antalet adopterade hundar och katter.

Vår insats: Totalt 28 länder har etablerat partnerskap med cirka 50 olika organisationer för adoption av hundar och katter. Vi kommer att fortsätta stödja adoptionsprogram som en del av våra sex nya Purina-åtaganden.
06 hund på kontorsbyggnad infographic
Vårt mål:
Innan 2020 ska vi ha skapat tvåhundra allianser för att stödja PAW-initiativ över hela Europa.

Vår insats: År 2020 uppfyllde vi vårt åtagande om att etablera vårt Pets At Work-program på 209 externa företag, som delar vår tro om att vi är bättre med hundar och katter! Läs mer om detta i vår Purina i samhället-rapport 2020.
07 Person med kattinfographic
Vårt mål:
År 2023 kommer 2 miljoner barn att ha deltagit i våra program för ansvarsfullt hund- och kattägande.

Vår insats: Hittills har mer än 2 miljoner barn deltagit i våra program för ansvarsfullt hund- och kattägande. Som en del av våra sex nya Purina-åtaganden ska vi puffa för program för barn och vuxna som främjar ansvarsfullt hund- och kattägande.
08 Europeisk symbolinfografik
Vårt mål:
Innan 2016 ska vi ha skapat 1 500 arbetstillfällen och praktikplatser för människor under 30 år hos Nestlé Purina i Europa.

Vår insats: Vi nådde stolta vårt mål 2016 och sysselsatte 2 429 unga människor mellan 2014 och 2016. Läs mer om detta tidigare åtagande nedan.
09 återvinningsförpackningar infographic
Vårt mål:
Innan 2025 ska alla våra förpackningar vara återanvändbara eller återvinningsbara.

Vår insats: År 2020 var 78 % av våra förpackningar framtagna för att kunna återvinnas, och som en del av våra sex nya Purina-åtaganden ska vi fortsätta arbeta mot en avfallsfri framtid.
10 jordbruksinfografik
Vårt mål:
Senast 2022 ska 100 % av fisk- och skaldjursingredienserna komma från hållbara källor.


Vår insats: År 2021 kom 86 % av våra fisk- och skaldjursingredienser från hållbara källor. Vi ska fortsätta arbeta mot detta som en del av vårt åtagande för innovativ näring för hundar och katter samt anskaffning av ingredienser med hjälp av regenerativa metoder.
Purina i samhället-rapport 2020
För mer information om våra insatser i fråga om dessa åtaganden, se vår Purina i samhället-rapport 2020.
Våra sex nya Purina-åtaganden
Våra sex nya Purina-åtaganden
Återgå till startsidan för våra Purina-åtaganden för att läsa mer om våra nya åtaganden.