Basset fauve de bretagne

Basset Fauve de Bretagne

Den här medelstora, strävhåriga hunden är byggd som en typisk basset, men är något högre än en basset hound och blir 32–38 cm i mankhöjd som fullvuxen. Som fullvuxen väger en basset fauve de bretagne 16–18 kg. Pälsen är sandfärgad, vetefärgad eller tegelröd. och några kan ha lite vitt på bringan.

 • Hund som passar ägare med viss erfarenhet
 • Extra träning krävs
 • Jag vill gå på aktiva promenader med min hund
 • Mycket motion
 • Mellanstor hund
 • Lite dregel
 • Pälsvård en gång i veckan
 • Behöver inte en allergivänlig ras
 • Pratglad och ljudlig
 • Inte en vakthund
 • Kan behöva träning för att bo med andra hundar och katter
 • Fantastisk familjehund

Ursprung

Basset fauve de bretagne är den mindre av de två raserna som kom från franska Bretagne på 1800-talet. De skapades genom att man korsade den större versionen, griffon fauve de bretagne, med basset de bretagne och användes ursprungligen vid jakt av allt från hare till vildsvin. De tidigare versionerna av rasen såg sannolikt mer ut som en terrier än rasen gör i dag. Utöver sitt hemland håller basset fauve nu på att bli allt mer populär i Storbritannien, där den erkändes officiellt av kennelklubben 1991.

Personlighet

Det är en glad, intelligent, vänlig, modig och väldigt aktiv hund. Basset fauve de bretagne går bra ihop med barn och andra sällskapsdjur. Den är inte vaktig, men varnar om någon kommer på besök. Basset fauve tycker inte om att vara instängd längre perioder och njuter av ett aktivt liv och att följa med familjen överallt.

Hälsa

Det är en tålig ras som i dagsläget inte har några rasspecifika problem.

Motion

För en hund av dess storlek behöver basset fauve de bretagne en rimlig mängd motion – minst två timmar varje dag. Det är en kvick hund som tycker om lek och älskar att jaga. Man måste därför vara försiktig när den springer löst och träna på inkallning redan i tidig ålder, annars lyssnar den inte och kommer tillbaka först när det passar den!

Näring

Din hund behöver en balanserad diet med alla huvudsakliga näringsämnen samt konstant tillgång till färskt dricksvatten. Det är viktigt att regelbundet kontrollera hundens kroppsskick för att säkerställa att den är i toppform. Kom också ihåg att utfodra den åtminstone två gånger om dagen i enlighet med utfodringsguiden för det aktuella fodret.

Pälsvård

Basset fauve de bretagne har en sträv, tjock päls som är lättskött och bara behöver kammas en gång i veckan och trimmas ett par gånger om året. Man ska aldrig klippa pälsen på en basset fauve, men överflödigt hår kring hörselgångarna ska tas bort.

Bäst hundraser för barn

Trots att många hundar traditionellt anses vara bra med barn så måste alla hundar och barn lära sig att umgås och respektera varandra och vara trygga tillsammans. Även då bör hundar och unga barn aldrig lämnas ensamma tillsammans, och vuxna bör hålla uppsikt över deras samspel.

dog

Är detta rätt hundras för dig?

Alla hundar har sin egen, unika personlighet, men några instinkter och beteenden är medfödda. Prova vår hundrasguide och ta reda på vilka hundraser som passar dina preferenser och din livsstil bäst. Om du och din hund båda vill samma saker är det mer sannolikt att ni får ett lyckligt och givande liv tillsammans.

Att tänka på sedan

Adoption

Det är otroligt givande att adoptera en hund från ett djurhem. Ofta innebär det att du ger hunden en andra chans. Det finns många hundar som väntar på ett kärleksfullt permanent hem. Ansedda djurhem är noga med att matcha rätt människor med rätt hundar. Medarbetarna lär sig allt de kan om hundarna de får in och tar sig tid att lära känna dig, din familj och din livsstil innan de matchar dig med någon av sina hundar. Dessutom råder de dig gärna och svarar på eventuella frågor både före och efter adoption. Klicka här för mer information och länkar till samarbetspartners där du kan hitta din nya fyrbenta vän.

Hitta en bra uppfödare

Om du vill ha en renrasig hundvalp bör du vända dig till en ansedd uppfödare. Kontakta kennelklubben eller sekreteraren för en rasklubb. De kan ha en lista över tillgängliga valpkullar eller sätta dig i kontakt med uppfödare nära dig. Försök välja en licensierad uppfödare och gå på hundutställningar, där du kan träffa uppfödare personligen och fråga om tillgängligheten på valpar för din valda ras.

Välkomna din nya hund hem

Oavsett om du tar hem en liten valp eller ger en vuxen hund ett nytt hem är detta en otroligt spännande tid för alla. Medan du väntar på den stora dagen kanske du distrahera dig själv och som tur är finns det några saker du måste ordna innan du välkomnar den nya familjemedlemmen hem.