English toy terrier

English Toy Terrier (Black & Tan)

English toy terrier är en liten svart och mellanbrun hund med slät päls och spetsiga, upprättstående öron. Den är något längre än den är hög. En fullvuxen english toy terrier är 25–30 cm i mankhöjd och väger 2,7–3,6 kg.

 • Hund som passar ägare med viss erfarenhet
 • Viss träning krävs
 • Jag vill ha en hund som jag kan ta med på lugna promenader
 • Mindre motion
 • Dvärghund
 • Lite dregel
 • Pälsvård en gång i veckan
 • Behöver inte en allergivänlig ras
 • Högljudd hund
 • Vakthund. Skäller och varnar
 • Kan behöva träning för att bo med andra hundar och katter
 • Kan behöva träning för att bo med barn

Ursprung

English toy terrier hette miniature black and tan terrier fram till 1960-talet, och kan spåras tillbaka till de svarta och mellanbruna terrier som fanns på 1500-talet. Under 1800-talet i England fanns det en stor efterfrågan på dessa terrier som råttfångare på grund av det växande råttbeståndet, som var en följd av den industriella revolutionens frammarsch. Adelsmän bar terriern i sin ficka och använde den under jakt för att driva ut bland annat rävar. Det blev populärt med tävlingar mellan terrier och vadslagning om hur lång tid det skulle ta för hundarna att döda ett visst antal råttor. Vartefter english toy terrier blev allt mer populär och människor ville ha mindre hundar, korsade man flera raser och använde kullarnas minsta valpar för avel.

Personlighet

Den här lilla hunden bär spår av terrierns temperament, men är på det hela taget kärleksfull, vänlig och totalt hängiven till familj. English toy terrier bor glatt i staden eller på landet och går bra ihop med äldre barn. Den bör få social träning från tidig ålder för att umgås med andra hundar, katter och barn.

Hälsa

English toy terrier är i allmänhet en mycket frisk ras, Likt många små raser kan den drabbas av lösa knäleder (patellaluxation)

Motion

En english toy terrier kräver inte stora mängder motion; en halvtimme om dagen är tillräckligt för en vuxen hund. Den njuter dock av långa promenader och kan gå i flera kilometer, trots att den kan framstå som späd och klen. Dessutom älskar den terrierlekar!

Näring

Små hundar har en snabb matsmältning vilket innebär att de gör av med energi snabbt, och med deras små magar så måste de äta ofta och lite. Maten för små hundraser är designad med rätt mängd näring och med mindre bitar för att passa mindre munnar. Det gör att hunden tuggar längre, vilket i sin tur förbättrar matsmältningen.

Pälsvård

Den korta, tjocka pälsen är lättskött; det räcker med en borsthandske och en mjuk trasa för att sköta om den.

Bäst hundraser för barn

Trots att många hundar traditionellt anses vara bra med barn så måste alla hundar och barn lära sig att umgås och respektera varandra och vara trygga tillsammans. Även då bör hundar och unga barn aldrig lämnas ensamma tillsammans, och vuxna bör hålla uppsikt över deras samspel.

dog

Är detta rätt hundras för dig?

Alla hundar har sin egen, unika personlighet, men några instinkter och beteenden är medfödda. Prova vår hundrasguide och ta reda på vilka hundraser som passar dina preferenser och din livsstil bäst. Om du och din hund båda vill samma saker är det mer sannolikt att ni får ett lyckligt och givande liv tillsammans.

Att tänka på sedan

Adoption

Det är otroligt givande att adoptera en hund från ett djurhem. Ofta innebär det att du ger hunden en andra chans. Det finns många hundar som väntar på ett kärleksfullt permanent hem. Ansedda djurhem är noga med att matcha rätt människor med rätt hundar. Medarbetarna lär sig allt de kan om hundarna de får in och tar sig tid att lära känna dig, din familj och din livsstil innan de matchar dig med någon av sina hundar. Dessutom råder de dig gärna och svarar på eventuella frågor både före och efter adoption. Klicka här för mer information och länkar till samarbetspartners där du kan hitta din nya fyrbenta vän.

Hitta en bra uppfödare

Om du vill ha en renrasig hundvalp bör du vända dig till en ansedd uppfödare. Kontakta kennelklubben eller sekreteraren för en rasklubb. De kan ha en lista över tillgängliga valpkullar eller sätta dig i kontakt med uppfödare nära dig. Försök välja en licensierad uppfödare och gå på hundutställningar, där du kan träffa uppfödare personligen och fråga om tillgängligheten på valpar för din valda ras.

Välkomna din nya hund hem

Oavsett om du tar hem en liten valp eller ger en vuxen hund ett nytt hem är detta en otroligt spännande tid för alla. Medan du väntar på den stora dagen kanske du distrahera dig själv och som tur är finns det några saker du måste ordna innan du välkomnar den nya familjemedlemmen hem.