Foxhound

Foxhound

Den här stora, kraftfulla hunden har en kort päls som finns i alla erkända hundfärger. Den har långa öron, bred bringa och en muskulös fysik. Svansen är hög, men inte rullad. En vuxen foxhound är 58–64 cm i mankhöjd och väger 29–32 kg.

 • Hund som passar för ägare med erfarenhet
 • Viss träning krävs
 • Jag vill gå på aktiva promenader med min hund
 • Mycket motion
 • Stor hund
 • Lite dregel
 • Pälsvård en gång i veckan
 • Behöver inte en allergivänlig ras
 • Högljudd hund
 • Inte en vakthund
 • Kan behöva träning för att bo med andra hundar och katter
 • Fantastisk familjehund

Ursprung

Utvecklad genom avel med olika jakthundar och förfinad med greyhound, foxterrier och till och med bulldogg – foxhound har använts vid jakt sedan 1700-talet, då räv började ersätta hjort som populärt villebråd. Foxhound levde i flock på egendomarna så att de rika kunde njuta av sitt tidsfördriv och rasen har alltid varit mer av en jakthund än en sällskaps- eller utställningshund.

Personlighet

Foxhound är en flockhund alltigenom. Framavlad under århundraden för att jaga lämpar den sig inte för de flesta moderna hem och livsstilar, och dess uthållighet gör att den orkar springa flera kilometer om dagen – vilket de flesta hem inte kan erbjuda! Trots det går den bra ihop med andra hundar och människor, inklusive barn, och är en vänlig, social hund.

Hälsa

Det är en mycket tålig ras som normalt har få hälsoproblem.

Motion

En foxhound behöver springa fritt minst två timmar varje dag. Framavlad att jaga hela dagen under alla slags förhållanden har rasen en otrolig uthållighet och älskar att följa sin nos.

Näring

Stora hundar har inte bara en stor aptit, de skiljer sig också från mindre hundar i det att de behöver ett balanserat intag av näringsämnen inklusive vitaminer och mineraler. Foxhound riskerar att få uppsvälld mage och andra magproblem. Mindre och mer regelbundna måltider kan hjälpa till att minimera dessa risker.

Pälsvård

Den korta, släta pälsen är tät och erbjuder skydd mot både väder och hinder under jakten, som taggiska buskar och liknande. Du behöver bara borsta din hund en gång i veckan för att ta hand om pälsen.

Bäst hundraser för barn

Trots att många hundar traditionellt anses vara bra med barn så måste alla hundar och barn lära sig att umgås och respektera varandra och vara trygga tillsammans. Även då bör hundar och unga barn aldrig lämnas ensamma tillsammans, och vuxna bör hålla uppsikt över deras samspel.

dog

Är detta rätt hundras för dig?

Alla hundar har sin egen, unika personlighet, men några instinkter och beteenden är medfödda. Prova vår hundrasguide och ta reda på vilka hundraser som passar dina preferenser och din livsstil bäst. Om du och din hund båda vill samma saker är det mer sannolikt att ni får ett lyckligt och givande liv tillsammans.

Att tänka på sedan

Adoption

Det är otroligt givande att adoptera en hund från ett djurhem. Ofta innebär det att du ger hunden en andra chans. Det finns många hundar som väntar på ett kärleksfullt permanent hem. Ansedda djurhem är noga med att matcha rätt människor med rätt hundar. Medarbetarna lär sig allt de kan om hundarna de får in och tar sig tid att lära känna dig, din familj och din livsstil innan de matchar dig med någon av sina hundar. Dessutom råder de dig gärna och svarar på eventuella frågor både före och efter adoption. Klicka här för mer information och länkar till samarbetspartners där du kan hitta din nya fyrbenta vän.

Hitta en bra uppfödare

Om du vill ha en renrasig hundvalp bör du vända dig till en ansedd uppfödare. Kontakta kennelklubben eller sekreteraren för en rasklubb. De kan ha en lista över tillgängliga valpkullar eller sätta dig i kontakt med uppfödare nära dig. Försök välja en licensierad uppfödare och gå på hundutställningar, där du kan träffa uppfödare personligen och fråga om tillgängligheten på valpar för din valda ras.

Välkomna din nya hund hem

Oavsett om du tar hem en liten valp eller ger en vuxen hund ett nytt hem är detta en otroligt spännande tid för alla. Medan du väntar på den stora dagen kanske du distrahera dig själv och som tur är finns det några saker du måste ordna innan du välkomnar den nya familjemedlemmen hem.