90 ÅR AV BANBRYTANDE NÄRINGSVETENSKAP

0-3 månader: tid med kattmamman

Det första månaderna i livet är bland de viktigaste för din kattunges mentala och känslomässiga utveckling. Veterinärer rekommenderar att kattungar ska tillbringa minst de första åtta veckorna med att socialisera med kullsyskon och lära sig från sin mamma.

Din kattunges unika näringsbehov

I varje livsstadium ändras din katts näringsmässiga behov dramatiskt. PURINA® PRO PLAN® KITTEN innehåller noggrant utvalda näringsämnen som främjar en hälsosam tillväxt och ett starkt naturligt skyddssystem för kattungen. Sammansättningen innehåller:
• Högt proteininnehåll för att främja hälsosam tillväxt
• Råmjölk – en ingrediensblandning som är rik på antikroppar och främjar ett starkt naturligt skyddssystem
• Näringsblandningen OPTISTART, som visat sig stärka kattungens mag- och tarmhälsa och minska upprörda magar

Måste jag lära min kattunge att bli rumsren?

Till skillnad från valpar behöver kattungar oftast inte tränas till att bli rumsrena av ägaren. Kattungar lär sig ofta det från sin mamma när de är 3-4 veckor gamla.

Glöm inte att

Skriv in dig hos en lokal veterinär och diskutera vilka vaccinationer din kattunge behöver.

3-6 månader: träffa den nya familjen

Din kattunge är nu redo att komma till din familj och lära känna sitt nya hem. Innan det sker ska du se till att du kattsäkrar ditt hem . Kattungar är nyfikna och älskar att utforska, så se till att miljön är riskfri.

Välkomna din nya kattunge

Att vänja sig vid allt i ett nytt hem kan vara en överväldigande upplevelse för en ung kattunge. Det är en bra idé att presentera kattungen för korg, leksaker, mat, vatten och kattlåda så fort den kommer – och ge den massor av tid och utrymme för att slappna av.

Ska jag kastrera min kattunge?

Katter blir könsmogna när de är mellan 5 och 9 månader. Så innan det är det viktigt att diskutera kastrering (eller sterilisering) med veterinären. Kastrering är en rutinåtgärd som görs på veterinärkliniken. Det förhindrar oönskade dräktigheter samt beteendeändringar som hör till könsmognad hos katter (t.ex. ökad aggression).

Glöm inte att:

Prata med din veterinär om mikrochippning av din kattunge.

6-9 månader: växer fort

Vid det här laget börjar din kattunge bli könsmogen. Även om kattungar kan se ut väldigt mycket som vuxna nu, behöver de fortfarande ett specialsammansatt foder för kattungar för att främja en hälsosam utveckling.

Boosta kattungens hälsa med probiotika

Precis som människor kan katter dra nytta av probiotiska tillskott av levande bakterier – som PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS Feline FortiFlora® Utveckla goda pälsvårdsvan .

Om du strör det över kattungens vanliga mat hjälper FortiFlora® till att förbättra mikroflorabalansen i tarmen. Det främjar mag- och tarmhälsa och avföring av god kvalitet. Det har också visat sig stärka det naturliga skyddssystemet.

Hur förhindrar jag loppor?

Det finns många olika parasiter som kan vara otrevliga för dig och din kattunge. Prata med veterinären om några av de enkla sätten för att skydda mot fästingar, loppor och andra parasiter.

Glöm inte att:

Utveckla goda pälsvårdsvanor tillsammans med kattungen.

9-12 månader: vuxen ålder

Under de första 12 månaderna i livet kan din kattunge växa och bli 40 gånger större än vid födseln. Nu när den huvudsakliga tillväxtperioden går mot sitt slut är det dags att byta till ett foder som är särskilt framtaget för att uppfylla behoven hos vuxna katter.

Hitta rätt foder för din vuxna katt

Det är få saker som påverkar din katts långsiktiga hälsa lika mycket som den näring du väljer att ge. På PURINA® PRO PLAN® har våra veterinärer och forskare utvecklat ett sortiment med foder som är optimerade för katter i olika livsstadier och med olika livsstilsbehov. Prata med veterinären om rätt foder för din katt – eller utforska vårt vuxensortiment här.

Ge ditt nya sällskapsdjur en fantastisk start i livet


Från det ögonblick du välkomnar det in i ditt hem, bidrar de beslut du fattar som ägare till att forma ditt sällskapsdjurs livslånga hälsa och lycka. På PURINA® PRO PLAN® kan vi stödja dig i varje steg på vägen – med expertråd om allmän omvårdnad, samt foder som är vetenskapligt skräddarsytt efter ditt djurs föränderliga näringsmässiga behov.