Jean Christophe

Senior Pet Nutritionist and Regulatory Affairs Specialist @Purina

img_Jean-Christophe_1

Ingredienser

gå till avsnittet >

Animaliska biprodukter eller "kött- och animaliska biprodukter" är ingredienser som är överskott från livsmedelsindustrin och bedömts lämpliga för mänsklig konsumtion. Dessa ingredienser kommer från djur som slaktats under veterinärövervakning.

Våra produkter tillverkas med kött och animaliska biprodukter från livsmedelsindustrin. Dessa kan omfatta olika slags råvaror såsom lungor, njurar och lever, men naturligtvis bara från djur som har bedömts lämpliga för mänsklig konsumtion.

Biprodukterna som Purina använder är särskilt utvalda för sitt näringsinnehåll. I naturen äter djur ofta instinktivt dessa delar först eftersom de är rika på viktiga näringsämnen. I vissa länder är några av dessa delar, bland annat innanmat som lever eller njure, en delikatess även för människor och anses vara exklusiva livsmedel.

Animaliska biprodukter är inte bara nyttiga; din hund eller katt älskar också smaken av dem. De är lättsmälta och innehåller gott om näringsämnen, bland annat essentiella aminosyror, vitaminer, mineraler och hälsosamt fett som ger energi och bidrar till hundens eller kattens hälsa och välfärd.

Animaliska biprodukter kan faktiskt ge hunden eller katten mer näringsämnen än de typer av produkter som människor tycker om. Bland annat kan njure och lever innehålla upp till tio gånger mer B2-vitamin (riboflavin) än magert kött.

Sammanfattningsvis är animaliska biprodukter inte bara säkra; de är också bra för din hunds eller katts hälsa, samtidigt som de bidrar till att minska matavfallet.

Purina använder bara animaliska biprodukter av högsta kvalitet och följer både FEDIAF:s (hund- och kattmatstillverkarnas europeiska samarbetsorgan) riktlinjer och EU:s föreskrifter till punkt och pricka.

 Infografica_Q2Byproducts5-eng_PM_3_SE