Paula

Regulatory & Scientific Affairs Specialist and Veterinarian @Purina

Paula

Ingredienser

gå till avsnittet >

Termen "råaska" hänvisar till mängden mineralämnen som finns i våra recept, bland annat kalcium, fosfor och magnesium. EU:s förordning (EG) nr 767/2009 kräver att vi redovisar detta material. Det innebär inte att produkten innehåller tillsatt aska.

Tänk dig en full påse med Purina torrfoder. Om vi tar ut innehållet och bränner upp det skulle de flesta näringsämnena i produkten – protein, fett och kolhydrater – försvinna utan att lämna några spår efter sig.

Det enda som skulle återstå efter förbränning är mineralerna, de oorganiska ämnen som förekommer i ingredienserna i receptet. Termen "råaska" (kan även benämnas "förbrända rester" eller "oorganiska ämnen") på etiketten hänvisar därför till mängden mineraler i produkten.

Mineraler (t.ex. kalcium, fosfor och magnesium) är en annan viktig grupp av näringsämnen som är nödvändig för att säkerställa en hälsosam och balanserad kost. De är avgörande för din hunds eller katts fysiska utveckling och kroppsfunktion. Dessutom hjälper till att balansera kroppsvätskor och stödjer starkt skelett och tänder.

Purina-crude-ash_SE